Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Prijeđi na sadržaj
Pravila

Pregled pravila

Gledatelji i autori iz cijelog svijeta upotrebljavaju YouTube za slobodno izražavanje svojih ideja i stavova te smatramo da nas raznolikost gledišta čini snažnijim i bolje informiranim društvom, čak i ako nam se mišljenja ponekad razilaze. Iz tog razloga imamo pravila koja nam pomažu izgraditi sigurniju zajednicu.

Pregled pravila

Smjernice zajednice

U našim smjernicama zajednice navedeno je koji sadržaj na YouTubeu dopuštamo, a koji ne dopuštamo. One postoje kako bismo zaštitili zajednicu od stvari poput štetnog sadržaja, uznemiravanja i neželjenog sadržaja. Primjenjuju se na sve korisnike i vrste sadržaja na YouTubeu, uključujući videozapise, komentare, veze i minijature.

Autorsko pravo

Razvili smo niz resursa kojima nastojimo autorima pomoći pri razumijevanju autorskog prava, zaštiti vlastitog sadržaja s autorskim pravima te izbjegavanju kršenja zakona o autorskim pravima.

Pravila unovčavanja

Partnerski program za YouTube omogućuje autorima da ostvaruju prihod putem svojih kanala. Da bi autori postali YouTube partneri, trebaju se pridržavati naših pravila unovčavanja. Tim se pravilima nagrađuju autori koji svojim izvornim sadržajem pozitivno doprinose zajednici. Autori koji ispunjavaju kriterije prihvatljivosti i koji žele unovčavati svoj sadržaj pomoću oglasa trebaju se pridržavati smjernica za sadržaj prikladan za oglašivače, kao i širih pravila unovčavanja.

Uklanjanja na temelju zakona

Budući da je YouTube dostupan u cijelom svijetu, u svakoj zemlji moramo se uskladiti s lokalnim zakonima.