Otkrijte našu posvećenost pristupačnosti

Microsoft je posvećen osiguravanju da su naši proizvodi i servisi namijenjeni svima, uključujući i milijardi osoba s raznim poteškoćama.

Photograph of a person with a disability sitting in a wheelchair outside while working on a Surface in laptop mode

Izvješća o Microsoftovoj usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti. Stručnjacima iz područja poslovanja, obrazovanja i državne uprave ta izvješća pomažu u donošenju odluka o nabavi i integraciji proizvoda u tvrtki ili ustanovi.


Kako Microsoft integrira pristupačnost

Naša predanost pristupačnosti temelji se na tri glavna načela: transparentnosti, inkluzivnosti i odgovornosti. Pri razvoju naših proizvoda i usluga u obzir uzimamo suvremene globalne standarde pristupačnosti, uključujući sljedeće:

  • EN 301 549
  • Američki članak 508
  • Smjernice za pristupačnost web-sadržaja (WCAG)

Microsoft surađuje i s državnim tijelima i organizacijama širom svijeta kako bi prednosti digitalnih tehnologija ponudio i osobama s invaliditetom.

Odgovornost

Prioriteti su nam inkluzivan dizajn te pristupačnost proizvoda i servisa. Microsoft objavljuje izvješća o usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti (ACR-ove) s opisom načina na koji naši proizvodi i servisi ispunjavaju kriterije europske norme pristupačnosti EN 301 549, članka 508 američkog Zakona o rehabilitaciji i Smjernica za pristupačnost web-sadržaja (WCAG).

A person with visual impairment sits in front of a laptop smiling. Their white cane is at their side.
Photograph of a person with a disability using a Sip and Puff or SNP device while sitting in a wheelchair at a desk with a laptop and multiple display monitors

Inkluzivnost

Htjeli bismo pomoći svima da napreduju – svojim proizvodima, servisima i tehnologijama te unutar naše, Microsoftove poslovne kulture. Naš pristup omogućuje nam da sklapamo partnerstva s pojedincima s raznim vrstama invaliditeta.

Transparentnost

Otvoreni smo s našim planovima da osiguramo pristupačne proizvode. Microsoftovo web-mjesto posvećeno pristupačnosti nudi informacije o proizvodima, novosti iz područja inkluzivnosti i alate za pristupačnost.

 

Photograph of a group of people standing at a counter looking at a laptop screen with the Windows Magnifier accessibility feature that makes text easier to read

Globalni standardi pristupačnosti

Izvješća EN 301 549

Microsoftov oblak sastoji se od puno servisa i naša brojna pojedinačna izvješća o usklađenosti to odražavaju.

Američka izvješća prema članku 508

Microsoft nudi detaljne ACR-ove s opisima pristupačnosti za svoje brojne servise u oblaku.

Izvješća prema smjernicama WCAG (ISO/IEC 40500)

Microsoftova izvješća o cijelim proizvodima ili servisima ili dijelovima koji se mogu zasebno instalirati.

Služba za upite za poslovne korisnike s posebnim potrebama

Posebnu podršku nudimo našim poslovnim korisnicima koji imaju pitanja o pristupačnosti naših proizvoda i servisa ili o izvješćima o usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti.