Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Aplikacije Microsoft 365 uključujući Word, Excel, PowerPoint, Microsoft Defender, OneDrive, Outlook, Microsoft Teams i Clipchamp.
Brže ostvarite svoje ciljeve
Nabavite moćne aplikacije za produktivnost i sigurnost uz Microsoft 365.

Microsoft 365 Personal

Microsoft Corporation

 • Za PC, Mac, iPhone, iPad i telefone i tablete sa sustavom Android* 

 • 1 TB prostora za pohranu u oblaku

 • Za jednu osobu

12-mjesečna pretplata za jednu osobu koja uključuje moćne produktivne i sigurnosne aplikacije, vrhunske značajke, dodatnu pohranu u oblaku i naprednu sigurnost. Uz Microsoft 365 Personal dobijate:
 • Kompatibilnost s PC, Mac, iPhone, iPad i telefonima i tabletima sa sustavom Android.*
 • Mogućnost istovremenog korištenja do pet uređaja.
 • Word, Excel, PowerPoint s izvanmrežnim pristupom i premium značajkama.
 • Microsoft Defender** napredna sigurnost za vaše podatke i uređaje (nije dostupna na odabranim tržištima; razlikuje se ovisno o platformi).***
 • Zaštita od ucjenjivačkog softvera na servisu OneDrive za datoteke i fotografije.****
 • Cjelodnevno video pozivanje na servisu Microsoft Teams.
 • Clipchamp***** uređivač videozapisa s premium filtrima i efektima.
Dostupnost se razlikuje po operacijskoj platformi i tržištu. Posjetite http://microsoft365.com/information za više informacija. *Za iOS i Android potrebna je zasebna instalacija aplikacija. **Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje. ***Microsoft Defender nije dostupan na odabranim tržištima, dostupnost varira ovisno o platformi; aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje. Posjetite https://support.microsoft.com/topic/microsoft-defender-is-not-currently-available-in-these-regions-b59f5e31-bc79-432c-95a4-9731a98f8950 ****Datoteke na servisu OneDrive mogu se oporaviti do 30 dana nakon zlonamjernih napada, oštećenja datoteka te slučajnih brisanja ili uređivanja. *****Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje; mora prihvatiti Clipchamp uvjete pružanja usluge i pravila o zaštiti privatnosti.

€69.00/godina

ili

Proizvodi koji se mogu preuzeti isporučit će vam se putem veze za preuzimanje koja će biti dostupna nakon dovršetka kupnje.

Trebate više korisnika? Nabavite Microsoft 365 Family za do 6 osoba uz 1 TB prostora za pohranu u oblaku po osobi.

Pretplata se automatski obnavlja. Ako ubuduće ne želite plaćati pretplatu, u svakom je trenutku možete otkazati.******

Glavne prednosti

Microsoft 365 sadrži aplikacije i značajke koje će vam pomoći da ideje pretvorite u stvarnost, ostanete sigurniji i usredotočite se na važne stvari u životu.

Za jednu osobu

Radi na više uređaja

1 TB prostora za pohranu

Za Windows, macOS, iOS i Android*

Obuhvaćena premium vrijednost

Ne vidite aplikaciju koju trebate?

Sažetak pogodnosti

Preporučeno za pojedinca

Idealno za jednu osobu za upotrebu na više računala, Mac računala, uređaja iPhone, iPad te telefona i tableta sa sustavom Android. (za iOS i Android potrebno je zasebno preuzimanje aplikacija.)

Moćne aplikacije za produktivnost

Koristite Word, Excel i PowerPoint za suradnju u stvarnom vremenu ili izvanmrežni rad. Primajte prijedloge za dizajn, pisanje i govor te pristupite proširenoj zbirci kreativnog sadržaja bez naknade, uključujući predloške, fotografije, ikone i fontove.

1 TB prostora za pohranu u oblaku

Spremite fotografije i datoteke na OneDrive pomoću ugrađene zaštite od ucjenjivačkog softvera i oporavka na svim uređajima.**** Zaštitite najvažnije datoteke provjerom identiteta u dva koraka u osobnoj mapi Sef.

Zaštita podataka i uređaja

Jednostavno upravljajte svojom digitalnom sigurnošću i budite ispred mrežnih prijetnji uz dodatnu zaštitu podataka i uređaja uz Microsoft Defender.*** (Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje.)

E-pošta bez oglasa

Koristite Outlook za e-poštu, kalendare, popise zadataka i kontakte sa ugrađenim sigurnosnim alatima koji čuvaju vaše podatke. (Sigurnosne značajke primjenjuju se na kupce koji imaju adresu e-pošte @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com.)

Napredna pomoć u pravopisu, gramatici i pisanju

Pišite s povjerenjem u svim dokumentima, e-pošti i webu sa značajkama koje vam pomažu poboljšati pravopis, gramatiku i stil uz Microsoft Editor.

Cjelodnevni videopozivi

Uživajte u cjelodnevnim videopozivima i sastajte se, čavrljajte i planirajte zajedno u jednoj aplikaciji uz Microsoft Teams.

Uređivač videozapisa s premium filtrima i efektima

S lakoćom stvarajte i uređujte prekrasne videozapise koristeći Clipchamp***** robusne alate, intuitivne kontrole, predloške i opsežnu biblioteku zaliha. (Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje; mora prihvatiti Clipchamp uvjete pružanja usluge i pravila o zaštiti privatnosti.)

Aplikacije su uvijek ažurne

Uz pretplatu na Microsoft 365 dobivate inovativne, nove značajke i ažuriranja čim se objave, tako da uvijek radite s najnovijim i najboljim.

Microsoftova podrška

Microsoft 365 štiti vas s lako dostupnom tehničkom podrškom putem izravnih poruka ili telefona.

Access (samo za PC)

Jednostavno stvorite i upravljajte bazama podataka za velike ili male projekte.

Publisher (samo za PC)

Stvorite sve, od jednostavnih čestitki i naljepnica do profesionalnih biltena i plakata.

Najpopularnija pitanja

 • Office 2021 prodaje se kao jednokratna kupnja, što znači da plaćate jedan, inicijalni trošak da dobijete aplikacije paketa Office za jedno računalo. Jednokratne kupnje dostupne su za osobna računala i Mac računala. Ipak, nema mogućnosti nadogradnje što znači da ćete, ako planirate nadogradnju na sljedeće glavno izdanje, morati to izdanje kupiti po punoj cijeni.  

  Microsoft 365 je pretplata koja uključuje najkooperativnije i najsuvremenije značajke u jednom besprijekornom, integriranom iskustvu. Microsoft 365 obuhvaća snažne aplikacije za radne površine paketa Office s kojima ste upoznati, kao što je Word, PowerPoint i Excel. Također dobivate pohranu na mreži i značajke povezane s oblakom koje vam omogućuju suradnju na datotekama u stvarnom vremenu. Uz pretplatu, uvijek ćete imati najnovije značajke, popravke i sigurnosna ažuriranja, uz stalnu tehničku podršku bez dodatnih troškova. Možete odabrati mjesečno ili godišnje plaćanje pretplate, a tarifa za Microsoft 365 Family omogućuje vam da sa svojom obitelji dijelite pretplatu do 6 osoba i koristite aplikacije na više računala, Mac računala, tableta i telefona.

 • Microsoft 365 kompatibilan je s računalom, Mac računalom, Androidom i iOS-om. Pogledajte sistemske preduvjete za kompatibilne verzije vaših uređaja i za druge zahtjeve za značajkama.
 • Ne. Aplikacije okruženja Microsoft 365 prilagođene su svakoj platformi i svakom operativnom sustavu. Aplikacije koje su dostupne za korisnike računala Mac i obuhvaćene specifične značajke mogu se razlikovati od onih koje su dostupne za korisnike računala. Uz Microsoft 365 možete biti fleksibilni. S vašim računom niste ograničeni samo na Mac ili isključivo na računalo, tako da možete prelaziti na sve uređaje.
 • Da. Dokumenti koje stvorite potpuno su vaši. Možete ih pohraniti na internetu na servisu OneDrive ili lokalno na PC-ju ili Macu.
 • Pristup internetu potreban je za instalaciju i aktivaciju svih najnovijih izdanja aplikacija i servisa obuhvaćenih svim tarifama za pretplatu na Microsoft 365. Imajte na umu da ako ste postojeći pretplatnik, ne morate ponovno instalirati ili kupiti drugu pretplatu.

  Za tarife za Microsoft 365 pristup internetu potreban je i za upravljanje pretplatničkim računom, primjerice za instalaciju aplikacija sustava Office na drugim računalima ili za promjenu mogućnosti naplate. Pristup internetu potreban je i prilikom pristupa dokumentima pohranjenima na servisu OneDrive ako niste instalirali aplikaciju servisa OneDrive za stolna računala.

  S internetom se redovito morate povezivati i da biste verziju okruženja Microsoft 365 održavali ažurnom te da biste mogli iskoristiti prednost automatskih nadogradnji. Ako se ne povežete s internetom barem svakih 31 dana, aplikacije će prijeći u način rada sa smanjenom funkcionalnošću, što znači da ćete moći prikazivati i ispisivati dokumente, ali ih nećete moći uređivati ili stvarati nove. Da biste ponovno aktivirali aplikacije, ponovno se povežite s internetom.

  Da biste koristili aplikacije sustava Office kao što su Word, Excel i PowerPoint, ne morate biti povezani s internetom jer su te aplikacije u potpunosti instalirane na računalu.

 • Microsoftov račun kombinacija je adrese e-pošte i lozinke pomoću koje se prijavljujete na servise kao što su OneDrive, Xbox LIVE i Outlook.com. Ako koristite neki od tih servisa, već imate Microsoftov račun koji možete koristiti, a možete stvoriti i novi. Saznajte više o Microsoftovu računu.

  Tijekom registracije za probnu verziju ili kupnje okruženja Microsoft 365 od vas će se tražiti da se prijavite pomoću Microsoftova računa. Pomoću tog ćete računa morati biti prijavljeni da biste mogli instalirati pretplatu na Microsoft 365 i upravljati njime ili pak da biste iskoristili neke od prednosti pretplate, uključujući prostor za pohranu na servisu OneDrive.

 • Microsoft 365 Family možete dijeliti s još 5 osoba iz vašeg kućanstva, za ukupno 6 korisnika. Microsoft 365 Personal može koristiti jedna osoba.
 • Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Family, pretplatu možete zajednički koristiti s do pet članova kućanstva. Svaki član kućanstva s kojim dijelite svoju pretplatu može instalirati Microsoft 365 na sve svoje uređaje i istovremeno se prijaviti na pet uređaja.

  Da biste dodali neku osobu u svoju pretplatu, posjetite https://account.microsoft.com i slijedite zaslonske upute za dodavanje korisnika. Svaka osoba koju dodate primit će poruku e-pošte s objašnjenjem postupka kroz koji mora proći. Kada prihvati zajedničko korištenje i prođe kroz postupak, podaci o toj osobi, uključujući podatke o instalacijama koje koristi, prikazivat će se na njihovoj stranici Moj račun. Ako želite prekinuti zajedničko korištenje pretplate s nekom osobom ili ukloniti uređaj koji ta osoba koristi na https://account.microsoft.com.

 • Posjetite ovu stranicu da biste saznali više o besplatnim aplikacijama.
 • Microsoft Defender sigurnosna je aplikacija za više uređaja koja pojedincima i obiteljima pomaže u zaštiti njihovih podataka i uređaja te da ostanu sigurniji na internetu uz zaštitu od zlonamjernog softvera, sigurnosne obavijesti u stvarnom vremenu i sigurnosne savjete.
 • Microsoft Defender nova je aplikacija za više uređaja koja pomaže ljudima i obiteljima da ostanu sigurniji na internetu. Microsoft Defender dodaje nove značajke i pojednostavljeno korisničko sučelje. Microsoft Defender donosi i vrijednu zaštitu uređaja za iOS, Android, Windows i Mac, sa zaštitom od zlonamjernog softvera, web zaštitom, sigurnosnim obavijestima u stvarnom vremenu i sigurnosnim savjetima.3, 4 Microsoft Defender dostupan je u trgovinama aplikacija Apple, Google i Microsoft i za korištenje je potrebna pretplata na Microsoft 365 Personal ili Family.

  Windows Security, ranije poznat kao Centar za sigurnost programa Windows Defender, ugrađena je sigurnost na računalima sa sustavom Windows radi zaštite uređaja i podataka. Sigurnost u sustavu Windows unaprijed je instalirana i automatski omogućena. Sigurnost u sustavu Windows uključuje antivirusni softver Microsoft Defender koji štiti vaš uređaj sa sustavom Windows i podatke od virusa, ucjenjivačkog softvera, trojanskih programa i drugog zlonamjernog softvera, ako nije aktivan antivirusni softver koji nije Microsoftov.

 • Besplatna platforma za uređivanje videozapisa u pregledniku osmišljena kako bi stvaranje videozapisa učinila dostupnim svima.
 • Dostupnost značajki i aplikacija ovisi o regiji. 
 • *Za iOS i Android potrebna je zasebna instalacija aplikacija. 
 • **Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje. 
 • ***Microsoft Defender nije dostupan na odabranim tržištima, dostupnost varira ovisno o platformi; aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje. 
 • ****Datoteke na servisu OneDrive mogu se oporaviti do 30 dana nakon zlonamjernih napada, oštećenja datoteka te slučajnih brisanja ili uređivanja. 
 • *****Aplikacija je dostupna kao zasebno preuzimanje; mora prihvatiti Clipchamp uvjete pružanja usluge i pravila o zaštiti privatnosti. 
 • ******Možete otkazati na mreži tako da posjetiteweb-mjesto Microsoftova računa. Prijavite se s Microsoftovim računom koji ste koristili za kupnju pretplate, a zatim isključite ponavljajuću naplatu. Zatim će vaša pretplata automatski isteći kad istekne preostalo vrijeme pretplate. Pojedinosti potražite u odjeljku „Kako otkazati Microsoft pretplatu” na web-mjestu Microsoftova podrška.

Sistemski preduvjeti

 • Računalo

  Računalo i procesor
  1,6 gigaherca (GHz) ili brži, 2 jezgre.

  Operacijski sustav
  Windows 11, Windows 10, Windows 8.1

  Radi ugodnijeg rada koristite najnoviju, navedenu verziju operacijskog sustava

  Memorija
  4 GB RAM-a
  2 GB RAM-a (32-bitno)

  Tvrdi disk
  4,0 GB slobodnog prostora na disku

  Prikaz
  Razlučivost zaslona 1280x768

  Grafička kartica
  Za grafičko hardversko ubrzanje potreban je DirectX 9 ili noviji s arhitekturom WDDM 2.0 ili novijom za Windows 10 (ili WDDM 1.3 ili novijom za Windows 10 Fall Creators Update).

  Verzija okruženja .NET
  Za neke će značajke možda biti potrebno instalirati i .NET 3.5 ili 4.6 i noviji

 • Mac

  Računalo i procesor
  Procesor tvrtke Intel

  Operacijski sustav
  Tri najnovije verzije macOS-a

  Radi ugodnijeg rada koristite najnoviju, navedenu verziju operacijskog sustava

  Memorija
  4 GB RAM-a

  Tvrdi disk
  10 GB slobodnog prostora na disku. Tvrdi disk formata HFS+ (poznat i kao Mac OS Extended ili APFS)

  Prikaz
  Razlučivost zaslona 1280x800

  Grafička kartica
  Bez grafičkih preduvjeta

 • Android

  Računalo i procesor
  ARM ili Intel x86 procesor

  Operacijski sustav
  Posljednje 4 glavne verzije Androida

  Radi ugodnijeg rada koristite najnoviju, navedenu verziju operacijskog sustava

  Memorija
  1 GB

 • iOS

  Računalo i procesor
  N/D

  Operacijski sustav
  Dvije najnovije verzije iOS-a

  Radi ugodnijeg rada koristite najnoviju, navedenu verziju operacijskog sustava

Preglednik
Najnovije verzije preglednika Microsoft Edge, Internet Explorer, Safari, Chrome i Firefox. Dodatni detalji.
 

Ostalo
Za internetske je funkcije potrebna internetska veza. Možda se naplaćuju naknade.
Da biste koristili višedodirne funkcije, potreban vam je uređaj s dodirnim mogućnostima. No, sve značajke i funkcionalnosti uvijek su dostupne pomoću tipkovnice, miša ili drugog standardnog ili pristupačnog uređaja za unos.

Funkcija i grafika proizvoda mogu se razlikovati ovisno o konfiguraciji sustava. Neke značajke mogu zahtijevati dodatni ili napredni hardver ili povezivost poslužitelja.

Često postavljana pitanja

Pronađite odgovore na najčešća pitanja o okruženju Microsoft 365.

Najpopularnija pitanja

 • Office 2021 prodaje se kao jednokratna kupnja, što znači da plaćate jedan, inicijalni trošak da dobijete aplikacije paketa Office za jedno računalo. Jednokratne kupnje dostupne su za osobna računala i Mac računala. Ipak, nema mogućnosti nadogradnje što znači da ćete, ako planirate nadogradnju na sljedeće glavno izdanje, morati to izdanje kupiti po punoj cijeni.  

  Microsoft 365 je pretplata koja uključuje najkooperativnije i najsuvremenije značajke u jednom besprijekornom, integriranom iskustvu. Microsoft 365 obuhvaća snažne aplikacije za radne površine paketa Office s kojima ste upoznati, kao što je Word, PowerPoint i Excel. Također dobivate pohranu na mreži i značajke povezane s oblakom koje vam omogućuju suradnju na datotekama u stvarnom vremenu. Uz pretplatu, uvijek ćete imati najnovije značajke, popravke i sigurnosna ažuriranja, uz stalnu tehničku podršku bez dodatnih troškova. Možete odabrati mjesečno ili godišnje plaćanje pretplate, a tarifa za Microsoft 365 Family omogućuje vam da sa svojom obitelji dijelite pretplatu do 6 osoba i koristite aplikacije na više računala, Mac računala, tableta i telefona.

 • To znači da će se pretplata na Office 365 automatski preimenovati u Microsoft 365. Nabavite sve što volite o paketu Office 365, plus dodatne pogodnosti nakon izdavanja, sve po istoj cijeni. Nije potrebna nikakva radnja s vaše strane. Promjene će započeti 21. travnja 2020.
 • Microsoft 365 kompatibilan je s računalom, Mac računalom, Androidom i iOS-om. Pogledajte sistemske preduvjete za kompatibilne verzije vaših uređaja i za druge zahtjeve za značajkama.
 • Ne. Aplikacije okruženja Microsoft 365 prilagođene su svakoj platformi i svakom operativnom sustavu. Aplikacije koje su dostupne za korisnike računala Mac i obuhvaćene specifične značajke mogu se razlikovati od onih koje su dostupne za korisnike računala. Uz Microsoft 365 možete biti fleksibilni. S vašim računom niste ograničeni samo na Mac ili isključivo na računalo, tako da možete prelaziti na sve uređaje.
 • Da. Dokumenti koje stvorite potpuno su vaši. Možete ih pohraniti na internetu na servisu OneDrive ili lokalno na PC-ju ili Macu.
 • Pristup internetu potreban je za instalaciju i aktivaciju svih najnovijih izdanja aplikacija i servisa obuhvaćenih svim tarifama za pretplatu na Microsoft 365. Imajte na umu da ako ste postojeći pretplatnik, ne morate ponovno instalirati ili kupiti drugu pretplatu.

  Za tarife za Microsoft 365 pristup internetu potreban je i za upravljanje pretplatničkim računom, primjerice za instalaciju aplikacija sustava Office na drugim računalima ili za promjenu mogućnosti naplate. Pristup internetu potreban je i prilikom pristupa dokumentima pohranjenima na servisu OneDrive ako niste instalirali aplikaciju servisa OneDrive za stolna računala.

  S internetom se redovito morate povezivati i da biste verziju okruženja Microsoft 365 održavali ažurnom te da biste mogli iskoristiti prednost automatskih nadogradnji. Ako se ne povežete s internetom barem svakih 31 dana, aplikacije će prijeći u način rada sa smanjenom funkcionalnošću, što znači da ćete moći prikazivati i ispisivati dokumente, ali ih nećete moći uređivati ili stvarati nove. Da biste ponovno aktivirali aplikacije, ponovno se povežite s internetom.

  Da biste koristili aplikacije sustava Office kao što su Word, Excel i PowerPoint, ne morate biti povezani s internetom jer su te aplikacije u potpunosti instalirane na računalu.

 • Microsoftov račun kombinacija je adrese e-pošte i lozinke pomoću koje se prijavljujete na servise kao što su OneDrive, Xbox LIVE i Outlook.com. Ako koristite neki od tih servisa, već imate Microsoftov račun koji možete koristiti, a možete stvoriti i novi. Saznajte više o Microsoftovu računu.

  Tijekom registracije za probnu verziju ili kupnje okruženja Microsoft 365 od vas će se tražiti da se prijavite pomoću Microsoftova računa. Pomoću tog ćete računa morati biti prijavljeni da biste mogli instalirati pretplatu na Microsoft 365 i upravljati njime ili pak da biste iskoristili neke od prednosti pretplate, uključujući prostor za pohranu na servisu OneDrive.
 • Microsoft 365 Family možete dijeliti s još 5 osoba iz vašeg kućanstva, za ukupno 6 korisnika. Microsoft 365 Personal može koristiti jedna osoba.
 • Ako imate aktivnu pretplatu na Microsoft 365 Family, pretplatu možete zajednički koristiti s do pet članova kućanstva. Svaki član kućanstva s kojim dijelite svoju pretplatu može instalirati Microsoft 365 na sve svoje uređaje i istovremeno se prijaviti na pet uređaja.

  Da biste dodali neku osobu u svoju pretplatu, posjetite https://account.microsoft.com i slijedite zaslonske upute za dodavanje korisnika. Svaka osoba koju dodate primit će poruku e-pošte s objašnjenjem postupka kroz koji mora proći. Kada prihvati zajedničko korištenje i prođe kroz postupak, podaci o toj osobi, uključujući podatke o instalacijama koje koristi, prikazivat će se na njihovoj stranici Moj račun. Ako želite prekinuti zajedničko korištenje pretplate s nekom osobom ili ukloniti uređaj koji ta osoba koristi na https://account.microsoft.com.
 • Posjetite ovu stranicu da biste saznali više o besplatnim aplikacijama.

Postojeći pretplatnici

 • To znači da će se vaša pretplata na Office 365 automatski preimenovati u Microsoft 365. Ne trebate ništa poduzimati.
 • Ne, trošak vaše pretplate neće se mijenjati.
 • Promjene počinju od 21. travnja 2020. godine.
 • Ako ste pretplatnik na Office 365 Personal, bit ćete prebačeni na pretplatu Microsoft 365 Personal.

  Ako ste pretplatnik na Office 365 Home, bit ćete prebačeni na pretplatu Microsoft 365 Family.

  Ako ste pretplatnik na Office 365 Solo (dostupan samo u Japanu), bit ćete prebačeni na pretplatu za Microsoft 365 Personal.

 • Možete pristupiti novim značajkama putem portala Microsoftova računaSaznajte više o Microsoftovu računu.
 • Ne morate poduzimati nikakve dodatne radnje da biste započeli koristiti Microsoft 365 jer će se vaša postojeća pretplata za Office 365 automatski prebaciti na Microsoft 365.
 • Da, datoteke sustava Office 365 moći ćete otvoriti u okruženju Microsoft 365.
 • Pretplata se automatski pretvoriti u Microsoft 365 prilikom otkupa. Korisnik će dobiti poruku o prijelazu u kojoj se navodi da je Office 365 sada Microsoft 365.
 • Microsoft 365 obuhvaća sve što volite o sustavu Office 365 i više, po istoj cijeni. Dodali smo vrijednost pretplate na Office 365 da bismo ga učinili Microsoft 365. Uz Microsoft 365 dobivate dodatne pogodnosti, uključujući Microsoft Editor, Money in Excel i vrhunski kreativni sadržaj u sustavu Office te još mnogo toga.
 • Promijenili smo naziv kako bismo bolje odrazili raspon pogodnosti u sklopu pretplate, koja se sada širi i izvan premium aplikacija sustava Office kako bi imala veću vrijednost.
 • I dalje ćete imati iste korisnike na novoj pretplati na Microsoft 365 Family - do pet ostalih članova obitelji u vašem domu, (nepovezani) cimeri ili čak udaljeni članovi obitelji.
 • Datoteke i mape koje pohranjujete na servisu OneDrive privatne su. Ako želite, možete koristiti OneDrive za dijeljenje fotografija, dokumenata Microsoft Office, drugih datoteka i čitavih mapa s ljudima. Možete pogledati s kime se dijeli datoteka na servisu OneDrive ili prestati dijeliti u bilo koje vrijeme.

Dostupnost jezika za Microsoft 365

 • Tarife za Microsoft 365 dostupne su u većini država/regija. U zemljama/regijama u kojima tarife za Microsoft 365 nisu dostupne, i dalje možete kupiti paket Office 2021, jednokratnu kupnju koja obuhvaća verzije 2021 aplikacija sustava Office, ali bez dodatnih značajki sigurnosti ili pohrane. Kada kupujete Microsoft 365, važno je da odaberete državu/regiju u kojoj će vam se pretplata naplaćivati i u kojoj ćete koristiti taj softver. Odabir neke druge države/regije može uzrokovati probleme s postavljanjem i obnovom pretplate.
 • Da. Microsoft nudi jednostavna i isplativa rješenja za osobe, obitelji i male tvrtke koje se služe većim brojem jezika. Svaki put kada instalirate aplikacije sustava Office na dodatno računalo ili Mac računalo, možete odabrati jezik na koji će se instalirati.

Upravljanje vašom pretplatnom na Microsoft 365

 • Da biste upravljali podacima za naplatu, instalirali ili uklonili Microsoft 365 ili aplikacije sustava Office s dodatnih računala ili Mac računala i upravljali instalacijama aplikacija sustava Office na drugim uređajima, u svakom trenutku, posjetite Instalirajte Upravljanje računom.
 • Ako ste kupili pretplatu s ponavljajućom naplatom, vaša pretplata započinje kada dovršite kupnju.

  Pretplate s ponavljajućom naplatom mogu se kupiti na web-mjestu Microsoft Store, iTunes® Store, Mac App Store, i od nekih drugih prodavača. Ako ste kupili pretplatu s plaćanjem unaprijed, pretplata počinje kada aktivirate pretplatu na https://setup.office.com/. Unaprijed plaćene pretplate možete kupiti od prodavača ili zastupnika ili pak od agenta Microsoftove službe za podršku.

 • OneDrive je internetski servis za pohranu na kojem možete pohraniti dokumente, bilješke, fotografije, glazbu, videozapise i druge vrste datoteka. Kad koristite OneDrive, svojim datotekama možete pristupiti s gotovo bilo kojeg uređaja te ih možete zajednički koristiti s drugima. Registrirajte se za OneDrive. Količina dodatnog prostora za pohranu koju dobijete ovisi o vrsti pretplate:

  Korisnici s aktivnom pretplatom na Microsoft 365 Personal dobivaju dodatnih 1 TB prostora za pohranu na servisu OneDrive po pretplati te 5 GB prostora za pohranu besplatno.

  Kupci s aktivnom pretplatom na Microsoft 365 Family dobivaju dodatnih 1 TB prostora za pohranu na servisu OneDrive po korisniku, za do 6 korisnika, te 5 GB prostora za pohranu za jednog korisnika. Svaki dodatni korisnik mora imati Microsoftov račun i mora se dodati stranica Microsoftova računa.

  Dodatni prostor za pohranu primjenjuje se na račun za OneDrive koji je povezan s Microsoftovim računom korištenim za stvaranje pretplate na Microsoft 365. Za Microsoft 365 Family, prostor za pohranu povezan je s članovima kućanstva Microsoftovih računa koji su dodani u pretplatu.

 • Da biste pristupili dokumentima pohranjenima na servisu OneDrive, u Microsoft 365 se prijavite pomoću Microsoftova računa koji ste koristili za postavljanje okruženja Microsoft 365. Ako ste zajednički koristili pretplatu na Microsoft 365 s drugim članovima kućanstva, oni se moraju prijaviti pomoću vlastita Microsoftova računa. Saznajte više o prijavi u Microsoft 365. Na OneDrive se možete prijaviti i izravno na adresi OneDrive.com.
 • Da. Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 10, OneDrive je unaprijed instaliran. Da biste pristupili dokumentima kada niste povezani s internetom, otvorite Eksplorer za datoteke na PC-ju i u njemu mapu OneDrive. Kada se ponovno povežete, OneDrive će ažurirati mrežne verzije promjenama koje ste unijeli tijekom izvanmrežnog rada.

  Posjetite OneDrive za Windows 8.1 i OneDrive za Windows 10 stranice za podršku za više pojedinosti.

  Također možete preuzeti i instalirati OneDrive na Windows 7, Windows VistaIli na svom Mac računalu. Aplikacija OneDrive stvara mapu koja automatski sinkronizira OneDrive i računalo, pa na dokumentima možete raditi čak i kada niste povezani s mrežom.

 • Uz Microsoftov račun može biti povezana samo jedna aktivna pretplata na Microsoft 365. Možete pretvoriti pretplatu Microsoft 365 Family na Microsoft 365 Personal ili pak pričekati istek trenutne pretplate prije kupnje pretplate na Microsoft 365 Personal.
 • Pomoć i upute potražite na web-mjestu support.microsoft.com. Besplatne videozapise za obuku potražite na adresi www.office.com/training.

Obnova, otkazivanje i naplata

 • Ponavljajuća naplata najjednostavniji je način sprječavanja prekida u pretplati. Mjesečno ili godišnje ponavljajuće obnavljanje možete postaviti tako da posjetite stranicu Microsoftova računa.

  Ako imate mjesečnu pretplatu, možete uštedjeti novac pretvaranjem te pretplate u godišnju na stranica Microsoftova računa.

 • Kao se bude bližio datum isteka, primat ćete obavijesti putem aplikacija sustava Office i putem e-pošte s upozorenjem o isteku pretplate. Ako odlučite da želite pustiti da pretplata istekne, aplikacije sustava Office prijeći će u načinu samo za čitanje, što znači da ćete dokumente moći otvoriti i ispisati, ali nećete moći stvarati nove dokumente ni uređivati postojeće.

  U načinu rada samo za čitanje vašim datotekama i dalje možete pristupiti i preuzeti datoteke do tri mjeseca tako da se direktno prijavite na servis OneDrive pomoću Microsoftova računa koji ste koristili za postavljanje okruženja Microsoft 365. Ipak, izgubit ćete dodatni prostor za pohranu koji ste dobili s pretplatom, pa ćete datoteke morati spremiti negdje drugdje ili kupiti dodatan prostor za pohranu na servisu OneDrive ako je količina podataka pohranjenih na servisu OneDrive veća od kvote od 5 GB za besplatni prostor za pohranu.

  Napomena: ako trebate stvoriti ili urediti dokumente sustava Office, možete besplatno koristiti verzije na mreži programa Word, Excel, PowerPoint i OneNote na Office.com. Ako koristite uređaj sa sustavom Windows 10, možda su već instalirane besplatne aplikacije za Office Mobile. Da biste saznali više, pogledajte Aplikacije za Office Mobile za Windows 10: Početak rada.

 • I dalje mogu pristupiti svojim datotekama i preuzeti ih tako što će se izravno prijaviti na servis OneDrive koristeći svoj Microsoft račun. Ako je količina podataka pohranjenih na servisu OneDrive veća od kvote od 5 GB za besplatni prostor za pohranu, datoteke će morati spremiti negdje drugdje ili će pak morati kupiti prostor za pohranu na servisu OneDrive.
 • Bit ćete obaviješteni o tome prije naplate da nastavite s pretplatom još godinu dana ako imate godišnju pretplatu. Ako ste se prijavili za mjesečnu pretplatu, iznos plaćanja će se naplatiti svakog mjeseca i o tome nećete biti unaprijed obaviješteni. Uvijek možete promijeniti način plaćanja ili otkazati pretplatu kako biste zaustavili buduća plaćanja tako da posjetite svoj račun i prijavite se pomoću Microsoftova računa koji ste koristili za kupnju okruženja Microsoft 365.
 • Imate nekoliko mogućnosti za nastavak pretplate. Bez obzira na odabranu mogućnost, koristite isti Microsoftov račun koji ste koristili za postavljanje pretplate.

  Ako imate pretplatu s ponavljajućom naplatom, trajat će dok je ne otkažete. Vaše postavke naplate prikazane su na stranica Microsoftova računa nakon što se prijavite pomoću Microsoftova računa koji ste koristili za kupnju okruženja Microsoft 365.

  Ako ponavljajuća naplata nije omogućena, posjetite www.microsoft365.com/renew za kupnju pretplate s ponavljajućom naplatom za Microsoft 365. Dodatno vrijeme automatski će se dodati vremenu preostalom u okviru postojeće pretplate.

 • Da. Kada ranije platite za istu tarifu za Microsoft 365 koju već imate, dodatno vrijeme pridodaje se postojećoj pretplati. Ako vam trenutna pretplata na Microsoft 365 Family, primjerice, traje još dva mjeseca, a platite pretplatu na godinu dana (12 mjeseci), pretplata će isteći za 14 mjeseci.
 • Ako ste od Microsofta kupili pretplatu s ponavljajućom naplatom putem web-mjesta Microsoft Store ili microsoft365.com, otkazati je možete na dva načina:Možete otkazati na mreži posjetom stranica Microsoftova računa, prijavite se s Microsoftovim računom koji ste koristili za kupnju pretplate a zatim isključite ponavljajuću naplatu. Na taj će način vaša pretplata automatski isteći kad istekne preostalo vrijeme pretplate.

  Da biste odmah otkazali pretplatu, obratite se Microsoftovoj podršci i zatražite trenutačno otkazivanje.

  Ako ste pretplatu s ponavljajućom naplatom kupili od nekog drugog prodavača, morat ćete je otkazati kod tog prodavača. To možete potvrditi posjetom stranica Microsoftova računa.

Povratak na kartice