Najpopularnija pitanja

|

Microsoft 365 oblak je za povećanje produktivnosti osmišljen kako bi vam pomogao posvetiti se onome što volite i uspješno voditi svoje poslovanje. Microsoft 365 nudi više od samih aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint, objedinjujući vrhunske aplikacije za produktivnost i moćne servise u oblaku, upravljanje uređajima i naprednu zaštitu u jedno povezano sučelje.

Koristite profesionalne aplikacije za e-poštu i kalendare da biste komunicirali s klijentima i suradnicima gdje god se zateknete.

Pohranjujte datoteke, pristupajte im i zajednički ih koristite s bilo kojeg mjesta uz 1 TB internetskog prostora za pohranu po korisniku.

Uskladite tim putem grupnih čavrljanja, mrežnih sastanaka i poziva u aplikaciji Microsoft Teams, koncentratoru za timski rad.

Zaštitite zaposlenike, podatke i informacije o klijentima pomoću napredne zaštite i upravljanja uređajima.

Posjetite naše web-mjesto da biste saznali više o tome što je sve uključeno u Microsoft 365 i kako on može pomoći vašoj tvrtki.

Neke tarife za Office 365 sada su tarife za Microsoft 365. Novi naziv, ista velika vrijednost, ista cijena.
 

  • Office 365 Business Essentials sada je Microsoft 365 Business Basic
  • Office 365 Business Premium sada je Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business sada je Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 Business sada je Microsoft 365 Apps za male tvrtke
  • Office 365 ProPlus sada je Microsoft 365 Apps za velike tvrtke​

Promijenili smo naziv da bi bolje odražavao raspon značajki i pogodnosti pretplate. Microsoft 365 sadrži sve što poznajete iz sustava Office 365, uključujući aplikacije sustava Office koje su najbolje u svojoj klasi, inteligentne servise u oblaku i naprednu sigurnost.

Ne, u tarifama za male i srednje tvrtke nije bilo promjene cijena ni proizvoda. Na raspolaganju su vam iste tarife, samo novih naziva.

Ništa ne morate poduzimati. Pretplata na Office 365 automatski će se preimenovati u Microsoft 365. Promjenu naziva pretplate na novi naziv vidjet ćete na portalu za administratore i u svim mjesečnim potvrdama o uplati.

Za sve servise okruženja Microsoft 365 i Office 365 zajamčena je dostupnost usluge tijekom 99,9 % vremena, za što se daje i financijsko jamstvo.

Pretplatnici mogu instalirati aplikacije sustava Office na najviše pet PC-ja ili Macova, pet tableta i pet mobilnih uređaja. Hibridni uređaji sa sustavom Windows, primjerice Microsoft Surface Pro, smatraju se PC-jem ili tabletom.

Dostupne mogućnosti možete usporediti putem ovih veza:

Početak rada

|

Da. U okviru pretplate na Microsoft 365 možete koristiti profesionalnu prilagođenu domenu za e-poštu ili postojeću domenu registriranu putem nekog drugog davatelja usluga. Pogledajte najčešća pitanja o domenama u okruženju Microsoft 365.

Da. Ako kupite licence za Microsoft 365 za račune koje stvorite tijekom besplatnog probnog razdoblja, podaci i konfiguracija tih korisničkih računa ostat će nepromijenjenima. Kada besplatno probno razdoblje istekne, imate 30 dana za kupnju okruženja Microsoft 365 prije no što se podaci o računu izbrišu. Podatke o probnom računu nakon brisanja nije moguće vratiti.

Postavljanje okruženja Microsoft 365 nudi smjernice koje vas vode korak po korak. U samo nekoliko brzih koraka možete se registrirati za Microsoft 365, postaviti naziv domene tvrtke ili ustanove i dodati korisničke račune, instalirati aplikacije sustava Office i premjestiti postojeću e-poštu u Microsoft 365.

Podrška i cijena

|

Pretplate na Microsoft 365 obuhvaćaju telefonsku i web-podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Ovisno o tome u kojoj ste fazi donošenja odluke o nadogradnji na Microsoft 365, dostupne su vam i dodatne mogućnosti podrške. Pogledajte sve mogućnosti podrške na stranicama podrške za Microsoft 365.

Aplikacije sustava Office koje instalirate na PC ili Mac, primjerice Word, Excel, PowerPoint i Outlook, dostupne su vam i kada niste povezani s internetom.
 

OneDrive u okruženju Microsoft 365 nudi prostor za pohranu datoteka kojem možete pristupati i kada niste povezani s internetom. Kada izvanmrežno unesete promjene, one će se sinkronizirati sa servisom OneDrive i na svim vašim uređajima čim se ponovno povežete.
 

Outlook omogućuje čitanje poruka e-pošte koje su već dostavljene u vašu ulaznu poštu ili skiciranje novih poruka e-pošte i zahtjeva za sastanke. Kada se ponovno povežete, ulazna i izlazna pošta sinkronizirat će se na ostalim uređajima.

Strogim mjerama štitimo podatke korisnika od nedozvoljenog pristupa neovlaštenih osoba, bez obzira na to nalaze li se te osobe unutar ili izvan tvrtke ili organizacije, a korisnicima onemogućujemo i međusobno pristupanje podacima. Dodatne detalje potražite na stranici Tko može pristupati vašim podacima i pod kojim uvjetima.

Možete platiti svim poznatim kreditnim karticama, a iznos pretplate bit će naveden na izvatku za kreditnu karticu. Za poslovne tarife za Microsoft 365 dostupna vam je mogućnost primanja fakture. Ovisno o odabranim servisima, pretplata će vam se naplaćivati mjesečno ili godišnje. Čim faktura bude spremna za pregled, primit ćete poruku e-pošte, a ako ste prilikom kupnje pretplate unijeli broj narudžbe, taj će broj biti naveden na fakturi.

Da bismo korisnicima omogućili što veću fleksibilnost, nudimo razne mogućnosti plaćanja.

Tarife Microsoft 365 Business Basic, Apps za male tvrtke, Business Standard i Business Premium dostupne su uz mjesečnu ili godišnju obavezu plaćanja.
  • Mjesečna obaveza plaćanja: plaćate mjesec po mjesec i pretplatu možete otkazati u bilo kojem trenutku.
  • Godišnja obveza plaćanja: registrirate se za jednogodišnju pretplatu, ali možete odabrati želite li plaćati svaki mjesec ili odjedanput prilikom registracije. Za taj način plaćanja odobravamo popust.
Za tarife Microsoft 365 Enterprise i Office 365 Enterprise (uključujući samostalne tarife kao što je Exchange Online) te Microsoft 365 Apps za velike tvrtke​ postoji mogućnost godišnje obaveze plaćanja.
  • Godišnja obaveza plaćanja: registrirate se za jednogodišnju pretplatu, ali možete odabrati želite li plaćati svaki mjesec ili odjedanput prilikom registracije.

Da. Kada se vaše poslovne potrebe promijene, svoj račun možete prebaciti na neku drugu tarifu.

Da, možete kombinirati i povezivati tarife za Microsoft 365. Imajte na umu da na razini tarife ima određenih ograničenja licence. Tarife Microsoft 365 Business Basic, Apps za male tvrtke, Business Standard i Business Premium ograničene su na 300 korisnika, dok su tarife Enterprise namijenjene neograničenom broju korisnika. U okviru jednog klijenta možete, primjerice, kupiti 300 Business Premium licenci, 300 Business Standard licenci i 500 Enterprise E3 licenci.

Mnogi korisnici kupe poslovni SKU, a potom sukladno potrebama mogu odabrati i kupiti neograničen broj dodatnih servisa okruženja Microsoft 365 i Office 365 da bi upotpunili svoju implementaciju tih okruženja.

Korisnici s pretplatama na Microsoft 365 E3 imaju pravo na kupnju usklađenosti iz okruženja Microsoft 365 E5 i sigurnosti iz okruženja Microsoft 365 E5 kao dodataka svojim pretplatama na Microsoft 365 E3. Ovisno o razini svoje pretplate, korisnici mogu i kombinirati pretplate na Microsoft 365 Enterprise s tarifama i dodacima iz proizvoda Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility + Security i Office 365.

Uz to, korisnici mogu i kupovati funkcije od brojnih drugih proizvođača u Office trgovini.

Pretplatu možete otkazati kad god poželite. No, ovisno o proizvodu i vrsti pretplate, za otkazivanje pretplate prije isteka ugovora moguća je naplata određenih penala. Za otkazivanje ugovora u bilo koje vrijeme u sklopu pretplata s mjesečnom obavezom plaćanja neće biti naplaćeni nikakvi penali. U slučaju ranijeg otkazivanja pretplata s godišnjom obavezom plaćanja koje se plaćaju mjesečno moguća je naplata određenih penala. Za pretplate s godišnjom obavezom plaćanja koje se plaćaju unaprijed povrat sredstava neće biti moguć ako ih otkažete prije isteka cijelog ugovornog razdoblja. Pročitajte cijeli Microsoftov ugovor o internetskim pretplatama.

Vaši podaci pripadaju vama. Ako odlučite otkazati pretplatu na Microsoft 365, svoje podatke, primjerice e-poštu i dokumente na timskim web-mjestima, možete preuzeti te ih spremiti na neko drugo mjesto. Prije otkazivanja pretplate svakako spremite svoje podatke. Kada otkažete pretplatu, podaci povezani s vašim računom za Microsoft 365 još će 90 dana biti dostupni administratorima putem računa s ograničenima funkcijama.

Microsoft ima odličan ekosustav partnera koji su stručnjaci za postavljanje, uvođenje i implementaciju okruženja Microsoft 365. Ti partneri mogu surađivati s vama i na razvoju prilagođenih rješenja za vašu tvrtku. Možete potražiti Microsoftovog partnera u svojem području.

Da. FastTrack ubrzava implementaciju okruženja Microsoft 365, njegovo prihvaćanje i migraciju podataka kako biste mogli brže stvoriti poslovnu vrijednost. Korisnici s kvalificiranim pretplatama na Microsoft 365 mogu besplatno koristiti FastTrack tijekom trajanja pretplate. Prijavite se u Microsoft FastTrack da biste zatražili pomoć i započeli s radom.

Popusti su dostupni korisnicima koji sklope korporacijski ugovor (obično više od 250 licenci) i koji žele količinsko licenciranje. Microsoftov stručnjak može vam pomoći razmotriti mogućnosti kupnje za velike tvrtke i odlučiti koja vam najviše odgovara.

iTunes, iPhone i iPad registrirani su žigovi tvrtke Apple Inc. u SAD-u i drugim državama. Android je žig tvrtke Google Inc.