Predstavljamo način rada za djecu

Pomozite djeci da odrastaju i budu sigurni na internetu pomoću načina rada za djecu. Za djecu prilagođeni web, a za vas bezbrižnost – ugrađeni u Microsoft Edge.

Zid s plišanim životinjama, štafelajem i otvorenim prijenosnim računalom s načinom rada za djecu preglednika Microsoft Edge na zaslonu
Lik iz crtanog filma koji predstavlja način rada za djecu

Dobro došli u način rada za djecu

Način rada za djecu olakšava roditeljima stvaranje boljeg, bogatijeg i sigurnijeg iskustva weba za djecu.

Kako početi s radom

  • 2. Odaberite djetetovu dobnu skupinu
  • 3. Roditelji mogu lako prelaziti iz jednog načina rada u drugi

Moćne značajke omogućuju vam da upravljate djetetovim doživljajem weba

Web-mogućnosti načina rada za djecu preglednika Microsoft Edge između dva lika iz crtanih filmova

Sadržaji prilagođeni dobi

Postavite odgovarajuću dob za veliku i ne tako veliku djecu. Roditelji mogu odabrati odgovarajuće iskustvo za djetetovu dob, od 5 do 8 godina i od 9 do 12 godina.

Zaslon s vijestima u načinu rada za djecu preglednika Microsoft Edge između dva lika iz crtanih filmova

Vijesti za djecu

Proširite djetetov um i dopustite mu da slobodno istražuje moderirane sadržaje i vijesti. Samo za djecu u dobi od 9 do 12 godina.

Zaslon sa sigurnosnim postavkama u načinu rada za djecu preglednika Microsoft Edge između dva lika iz crtanih filmova

Sigurnije iskustvo samo za djecu

Budite bez brige – vaša će djeca imati sigurnije iskustvo pregledavanja uz unaprijed odabrana web-mjesta i sigurnosne postavke namijenjene djeci.

Zaslon s temama u načinu rada za djecu preglednika Microsoft Edge između dva lika iz crtanih filmova

Potaknite kreativnost temama namijenjenima djeci

Pomozite da procvjetaju dječja kreativnost i mašta ponudom živopisnih novih tema.

Obogatite ih. Zaštitite ih. Pomozite im da rastu.

Zid s plišanim životinjama, igračkama, štafelajem i otvorenim prijenosnim računalom s načinom rada za djecu preglednika Microsoft Edge na zaslonu

Pronađite dodatne alate i resurse

  |  


Način rada za djecu u pregledniku Microsoft Edge služi za jednostavno omogućivanje okruženja prilagođenog djeci zahvaljujući ugrađenim zaštitnim ogradama za veću sigurnost djece na internetu. Kad ga omoguće putem profila računa za Edge, roditelji mogu odabrati odgovarajuće okruženje za djetetovu dob, od 5 do 8 godina i od 9 do 12 godina. Uz unaprijed odabrana web-mjesta prilagođena djeci i postavke sigurnosti te mogućnost da roditelji odaberu web-mjesta kojima djeca mogu pristupiti djeca će biti sigurnija prilikom pregledavanja interneta. U načinu rada za djeca ujedno se na tražilici Bing prikazuju strogi rezultati pretraživanja, a i štiti se privatnost djece blokiranjem većine alata za praćenje na webu.


Način rada za djecu u pregledniku Microsoft Edge namijenjen je djeci mlađoj od 12 godina, a sadržaj i značajke podijeljeni su na dvije dobne skupine: od 5 do 8 i od 9 do 12 godina.


Kad ga omoguće putem profila računa za preglednik Microsoft Edge, roditelji mogu aktivirati način rada za djecu putem upravitelja profila. Potom mogu uređaj predati djeci radi pregledavanja interneta. Za izlaz iz načina rada za djecu potrebna je lozinka za uređaj (lozinka koju upotrebljavate za otključavanje računala).


Način rada za djecu u građen je u Microsoft Edge, najbolji preglednik za Windows. Način rada za djecu jedina je značajka te vrste koja je ugrađena u preglednik te nije potrebno preuzimati proširenje. Kad ga omoguće putem profila računa za Microsoft Edge, roditelji mogu aktivirati način rada za djecu putem upravitelja profila. Potom mogu uređaj predati djeci radi pregledavanja interneta. Za izlaz iz načina rada za djecu potrebna je lozinka za uređaj (lozinka koju upotrebljavate za otključavanje računala).


Promjena načina rada u pregledniku Microsoft Edge za roditelje je jednostavna, ali moraju imati lozinku za uređaj (lozinku koju upotrebljavaju za otključavanje računala) da bi izašli iz načina rada za djecu i nastavili s pregledavanjem. Detaljne upute za izlazak iz načina rada za djecu potražite na našoj stranici podrške.


Kad ga omoguće putem profila računa za preglednik Microsoft Edge, roditelji mogu odabrati odgovarajuće okruženje za djetetovu dob, od 5 do 9 godina i od 9 do 12 godina, te prijeći na način rada za djecu. Uz unaprijed odabrana web-mjesta prilagođena djeci i postavke sigurnosti te mogućnost da roditelji odaberu web-mjesta kojima djeca mogu pristupiti djeca će biti sigurnija prilikom pregledavanja interneta. Detaljne upute za postavljanje roditeljskog nadzora u načinu rada za djecu potražite na našoj stranici podrške.


Način rada za djecu u pregledniku Microsoft Edge jednostavan je privremeni način rada preglednika pomoću kojeg roditelji mogu pridonijeti zaštiti djece mlađe od 12 godina od neprimjerenog sadržaja, a istodobno im ponuditi zabavno i prilagođeno mjesto za istraživanje weba. Način rada za djecu sadrži značajke kao što su prilagođene teme za preglednik, sadržaj primjeren djeci, pregledavanje na temelju dopuštenih web-mjesta, stroge postavke za Bing SafeSearch i obavezan unos lozinke za izlazak iz tog načina rada. Povrh toga, za način rada za djecu nije potreban račun za dijete ni zaseban profil. To je način pregledavanja koji odabiru roditelji, ali u njemu uživaju djeca jer im pojednostavnjuje rad, sadrži zabavne likove i lijepe slike, među kojima su i nove i one poznate, da bi se zagolicala mašta i roditelja i djece.


Način rada za djecu jednostavan je privremeni način rada koji djecu mlađu od 12 godina štiti od neprimjerenog sadržaja. Zahvaljujući značajkama prilagođenima djeci i sigurnosnim ograničenjima, način rada za djecu izvrsno je mjesto na kojem djeca mogu sigurno istraživati web. Način rada za djecu ujedno roditeljima omogućuje da odaberu web-mjesta kojima djeca mogu pristupati tijekom pregledavanja weba. Kad dijete posjeti web-mjesto koje nije na popisu dopuštenih, prikazat će im se stranica blokade. Kad se pristup blokiranoj stranici odobri, tijekom sesije pregledavanja bit će im dostupna samo ta konkretna veza na web-mjesto. Ujedno smo u pregledavanje weba u načinu rada za djecu ugradili neke zadane značajke za zaštitu podataka. To obuhvaća strogu postavku za Bing SafeSearch da bi se neprimjeren sadržaj izbacio iz rezultata pretraživanja na tražilici Bing te strogu postavku sprječavanja praćenja da bi se na web-mjestima blokirala većina alata za praćenje.


Da: način rada za djecu ugrađen je u preglednik Microsoft Edge. Način rada za djecu jedina je značajka te vrste koja je ugrađena u preglednik te za nju nije potrebno preuzimati proširenje.