Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                

Ako ste kupili Microsoft 365 Family, pogodnosti pretplate možete zajednički koristiti s do pet drugih osoba. To možete učiniti tako da svakoj osobi pošaljete pozivnicu ili ih dodate u svoju Microsoft obitelj. Kada svaka osoba prihvati pozivnicu, može se prijaviti (pomoću vlastitog Microsoftova računa) da bi www.office.com instalirati Office na svoje uređaje i pristupiti vlastitom 1 TB prostora za pohranu na servisu OneDrive.

Pozivanje osobe na zajedničko korištenje pogodnosti Microsoft 365 Family pretplate

Napomene: 

 • Ako samo trebate instalirati Office na druge uređaje, to možete učiniti putem Microsoftova računa, stranice Instalacije.

 • Ključevi proizvoda ne mogu se koristiti za zajedničko korištenje pretplate. Umjesto toga, slijedite korake u nastavku da biste poslali poruku e-pošte ili vezu svakoj osobi s koju želite zajednički koristiti.

 1. Prijavite se na Microsoftov račun, stranicu za zajedničko korištenje. Svakako koristite isti Microsoftov račun koji ste koristili za postavljanje pretplate Microsoft 365 Family pretplatu.

 2. Odaberite gumb Pokreni zajedničko korištenje.

  Napomene: 

  • Ako ne vidite gumb Pokreni zajedničko korištenje , možda niste vlasnik Microsoft 365 Family pretplate. Ako koristite pretplatu naMicrosoft 365 Family koju je netko drugi omogućio za zajedničko korištenje s vama ili ako imate neku drugu Microsoft 365 pretplatu, pretplatu ne možete zajednički koristiti s drugim korisnicima.

  • Možda nemate ni pretplatuMicrosoft 365 Family pretplatu. Provjerite naziv proizvoda na stranici & servisa . Microsoft 365 Personal ne obuhvaća zajedničko korištenje pretplate.

 3. U skočnom prozoru Zajedničko korištenje pretplate odaberite nešto od toga:

  Pozivanje putem e-pošte

  Unesite adresu e-pošte osobe kojoj želite omogućiti zajedničko korištenje pretplate pa odaberite Pozovi.

  Poruka e-pošte koju koristite za njihovo pozivanje trebala bi biti i poruka e-pošte koju koriste za Microsoft 365 pretplatu.

  Pozivanje putem veze

  Odaberite gumb Kopiraj da biste e-poštom, SMS-om ili u nekoj drugoj poruci poslali vezu osobi kojoj želite omogućiti zajedničko korištenje pretplate.

  Kad ta osoba klikne vezu i prijavi se pomoću Microsoftova računa, bit će dodana u vašu pretplatu. Ako pretplatu želite zajednički koristiti s više osoba, morat ćete stvoriti zasebne veze za svaku osobu.

 4. Ako ste se odlučili za pozivanje putem e-pošte u trećem koraku, odaberete odaberite Pozovi ako drugu osobu želite dodati u Microsoftovu obitelj. No možete je i poslije u svakom trenutku dodati. Dodatne informacije o pogodnostima stvaranja Microsoftove obitelji potražite u članku Što je Microsoftova obitelj?

 5. Kada prihvati vašu pozivnicu, mogu se prijaviti (pomoću vlastitih Microsoftovih računa) da bi www.office.com office instalirali na svoje uređaje i pristupili vlastitom 1 TB prostora za pohranu na servisu OneDrive.

Kako koristiti Microsoftovu obitelj za zajedničko korištenje pretplate s članovima obitelji

Značajka Microsoftove obitelji omogućuje jednostavno zajedničko korištenje kalendara s članovima obitelji, ograničavanje vremena pred zaslonom, omogućivanje sigurnijeg pregledavanja i zajedničko korištenje pretplate na Microsoft 365 Family s drugim članovima kućanstva.

 1. Da biste nekog dodali u Microsoftovu obitelj, pristupite Microsoftovu računu i otvorite stranicu Obitelj, pomaknite se prema dolje pa odaberite Dodaj člana obitelji. Ponovite to za svakog člana obitelji. U obitelji možete imati do dvadeset osoba, iako pretplatu na pretplatu na Microsoft 365 možete zajednički koristiti samo s pet osoba.

 2. Ako su dostupne licence, članu obitelji dodanom u Microsoftovu obitelj automatski će se omogućiti zajedničko korištenje sustava Office.

 3. Kada ih dodate u Microsoftovu obitelj, članovi vaše obitelji mogu se prijaviti (pomoću vlastitih Microsoftovih računa) u www.office.com instalirati Office na svoje uređaje i pristupati vlastitim 1 TB prostora za pohranu na servisu OneDrive.

Prednosti pretplate

Svaka osoba s kojom zajednički koristite pogodnost pretplate bez dodatnih troškova dobiva sljedeće:

 • najnoviju verziju aplikacija sustava Office za PC, Mac, tablete i pametne telefone

  Svaka osoba može instalirati Office na sve svoje uređaje i biti prijavljena u Office na pet uređaja istodobno. Da bi instalirali Office, prijave se www.office.com pomoću vlastitog Microsoftova računa. Ako još nemaju Microsoftov račun, mogu ga stvoriti kad prihvate pozivnicu za zajedničko korištenje. Besplatan je.

  Napomena: Prije nego što neki drugi korisnik instalira Office provjerite ispunjava li njegovo računalo sistemske preduvjete. Na primjer, najnoviju verziju sustava Office nije moguće instalirati na Chromebookove ni na računala sa sustavom Windows 7.

 • OneDrive: 1 TB besplatnog prostora za pohranu na servisu OneDrive. Dodatne informacije potražite u članku Najčešća pitanja o servisu OneDrive u sustavu Microsoft 365.

  Svi s kojima zajednički koristite pogodnosti pretplate dobit će vlastiti prostor za pohranu na servisu OneDrive. Ne brinite: oni ne mogu pristupiti datotekama i mapama u vašem osobnom prostoru za pohranu na servisu OneDrive, ali im možete omogućiti zajedničko korištenje datoteka ako to želite. Upute potražite u članku Zajedničko korištenje datoteka i mapa na servisu OneDrive.

 • Skype: 60 minuta poziva putem Skypea mjesečno prema mobilnim telefonima u osam država te fiksnim linijama u više od 60 država (samo na tržištima gdje je Skype dostupan). Dodatne informacije potražite u odjeljku "O minutama poziva putem Skypea" u najčešćim pitanjima o sustavu Microsoft 365.

 • Outlook.com: napredni sigurnosni alati za e-poštu štite ulaznu poštu svake osobe od krađe identiteta i zlonamjernog softvera pomoću upozorenja o zlonamjernim web-mjestima u stvarnom vremenu i putem provjere prisutnosti najnovijih virusa u privicima. Microsoft osobe koje zajednički koristite dobit će i iskustvo bez oglasa i 50 GB prostora za pohranu po poštanskom sandučiću.

  Napomena: Osobe s kojima zajednički koristite pretplatu NEĆE imati pristup datotekama koje vi stvorite pomoću sustava Office, a ni vi nećete imati pristup njihovima. Svi podaci o korištenju datoteka i servisa ostaju privatni – kao da su kupili vlastitu pretplatu.

Upravljanje osobama kojima je omogućeno zajedničko korištenje, pozivnicama i uređajima

S vremenom ćete omogućiti zajedničko korištenje različitim osobama ili se prijavljivati u Office na novim uređajima. U nastavku pročitajte kako nekome onemogućiti zajedničko korištenje i kako Office odjaviti s nekog uređaja.

Upravljanje osobama kojima ste omogućili zajedničko korištenje sustava Office

Na stranici Zajedničko korištenje Microsoftova računa u odjeljku Druge osobe možete pregledavati osobe s kojima zajednički koristite svoje Microsoft 365 Family i upravljati njima.

Ako, primjerice, pretplatu već zajednički koristite s pet drugih članova obitelji te je želite zajednički koristiti s nekim novim, morat ćete nekome onemogućiti zajedničko korištenje da biste ga toj novoj osobi omogućili.

Prekid zajedničkog korištenja pretplate s nekim :
Kada prestanete zajednički koristiti pretplatu s nekim, izgubit će sve pogodnosti Microsoft 365 Family pretplate, uključujući dodatni prostor za pohranu na servisu OneDrive i mogućnost korištenja sustava Office. I dalje će moći otvarati i ispisivati datoteke sustava Office, ali ih neće moći uređivati ni stvarati nove datoteke.

Upravljanje pozivnicama za zajedničko korištenje sustava Office

U sklopu Microsoftova računa na kartici Zajedničko korištenje u odjeljku Druge osobe možete pogledati pozivnice koje ste stvorili i upravljati njima. Možete provjeriti status pozivnice, ponovno je poslati ili izbrisati pozivnice.

Ako osoba kojoj ste poslali pozivnicu ne može je pronaći, pročitajte članak Ne možete pronaći pozivnicu za zajedničko korištenje Microsoft 365 Family. Ako netko pak nije prihvatio pozivnicu, a vama je svejedno, možete je izbrisati.

Upravljanje uređajima sa sustavom Office

Office možete instalirati na sve svoje uređaje i možete biti prijavljeni na pet uređaja istodobno. Ako imate više od pet uređaja, Office će vas automatski odjaviti s uređaja da biste ostali unutar ograničenja za prijavu. Da biste koristili Office na uređaju s kojeg ste odjavljeni, samo se ponovno prijavite. Dodatne informacije potražite u članku Kako funkcionira prijava u sustavu Microsoft 365.

Pomoć za korisnike s kojima zajednički koristite pretplatu

Kada pretplatu zajednički koristite s nekim, on će od Microsofta dobiti poruku e-pošte s obavijesti da ste s Microsoft 365 Family zajednički koristili pretplatu. Morat će samo kliknuti gumb Prihvaćamu poruci e-pošte te pristupiti Microsoftovu računu i otvoriti stranicu Pregled, na kojoj može instalirati Office, pristupiti prostoru za pohranu na servisu OneDrive i još mnogo toga.

Kao što je već spomenuto, ako ne prime pozivnicu, zamolite ih da pročitaju Nije moguće pronaći pozivnicu za zajedničko korištenje Microsoft 365 Family. Ako nailazite na probleme prilikom instalacije sustava Office, zamolite ih da pogledaju članak Otklanjanje poteškoća s instalacijom sustava Microsoft 365, Office 2019, Office 2016 i Office 2013.

Pogledajte i sljedeće

Instalacija sustava Office na PC ili Mac

Postavljanje aplikacija sustava Office i e-pošte na mobilnom uređaju

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Uključite se u raspravu
Pitajte zajednicu
Traženje podrške
Obratite nam se

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Koliko ste zadovoljni jezičnom kvalitetom?
Što je utjecalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×