Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Povezane teme
×

Važno: 

  • Podrška za Windows 8 obustavljena je 12. siječnja 2016., a podrška za Windows 8.1 završit će 10. siječnja 2023. Uči više

  • Microsoft 365 Apps više nije podržan na Windows 8 ili Windows 8.1 nakon datuma završetka podrške. Da biste izbjegli probleme s performansama i pouzdanošću, preporučujemo da prijeđite na noviju verziju sustava Windows.

  • Ako ste IT stručnjak zadužen za implementaciju sustava Office u tvrtki, trebali biste vidjeti Windows 8 završetka podrške i podrške za Microsoft 365 Appsi Windows 8.1 i Microsoft 365 Apps.

Odaberite karticuMicrosoft 365 ili Druge verzije sustava Office u nastavku da biste saznali više o tome što morate učiniti za svoju verziju sustava Office.

Microsoft 365 i moderni pravilnik o životnom ciklusu

Microsoft 365 je uređen Modernim pravilnikom o životnom ciklusu koji od korisnika zahtijeva da ostanu ažurani prema servisnim i sistemskim preduvjetima za proizvod ili uslugu, uključujući korištenje sustava Microsoft 365 na operacijskom sustavu Windows koji trenutno podržava.

Korištenje sustava Microsoft 365 na starijim, nepodržanim operacijskim sustavima može tijekom vremena uzrokovati probleme s performansama i pouzdanosti. Kao vrijedan pretplatnik na Office želimo nastaviti pružati stabilno okruženje sustava Office.

Windows 8, Windows 8.1 i Microsoft 365

Windows 8 je podrška obustavljena 12. siječnja 2016. i više ne prima sigurnosna ažuriranja. Stoga, ako koristite Microsoft 365 na računalu sa sustavom Windows 8 i konfigurirani ste za automatska ažuriranja, više nećete primati ažuriranja za aplikacije sustava Office, uključujući ažuriranja značajki, sigurnosti i drugih ažuriranja kvalitete.

Windows 8.1 završava podršku 10. siječnja 2023. Nakon tog datuma, ako koristite Microsoft 365, više nećete primati ažuriranja za aplikacije sustava Office; to obuhvaća ažuriranja značajki, sigurnosti i drugih ažuriranja kvalitete.

Da biste nastavili primati ažuriranja Microsoft 365 proizvoda, preporučujemo nadogradnju Windows 8 8.1 na podržani operacijski sustav

Ako trenutno niste spremni za nadogradnju, Office na webu dostupna je alternativa.

Napomena: Ako vašim računalom upravlja vaša tvrtka ili obrazovna ustanova, obratite se IT službi za korisnike ili IT administratoru za nadogradnju. Slijedite preporuke tvrtke ili ustanove da biste prenosili datoteke i aplikacije.

Windows 8, Windows 8.1 i druge verzije sustava Office

Verzije sustava Office koje nisu pretplatne, kao što su Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional Plus, i dalje će biti u potpunosti podržane na temelju fiksnog pravilnika o životnom ciklusu. No Windows 8 više ne prima sigurnosna ažuriranja, što ga čini podložnim sigurnosnim prijetnjama.

Isto vrijedi i za Windows 8.1 kada dosegne datum završetka podrške 10. siječnja 2023.

Ako koristite Microsoft Office na pc-ju Windows 8 ili Windows 8.1, preporučujemo nadogradnju na podržani operacijski sustav

U sljedećoj su tablici prikazane podržane verzije sustava Office i operacijskog sustava Windows.

Windows OS

Office 2013

Office 2016

Office 2019

Office LTSC i Office 2021

Windows 7

Podržano (s iznimkama*)

Podržano (s iznimkama*)

Nije dostupno

Nije dostupno

Windows 8

Podržano (s iznimkama*)

Podržano (s iznimkama*)

Nije dostupno

Nije dostupno

Windows 8.1

Podržano (s iznimkama*)

Podržano (s iznimkama*)

Nije dostupno

Nije dostupno

Windows 10

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

Windows 11

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

*Te će verzije sustava Office i dalje biti podržane sve dok su unutar Microsoftova pravilnika o životnom ciklusu. Iznimka je ako koristite Office u sustavu Windows 7 ili Windows 8, a mi utvrdimo da je vaš problem uzrokovan ili povezan s nekim od operacijskih sustava koji nisu podržani, a ne problem sa sustavom Office. U tom slučaju vaš problem neće biti podržan.

Nadogradnja s Windows 8.1 ili Windows 8

Da biste zadržali pouzdanost i stabilnost sustava Microsoft 365, preporučujemo da iskoristite prednosti najnovijih hardverskih mogućnosti tako da se prebacite na novi PC s Windows 11. PC-jevi su se znatno promijenili Windows 8.1 i Windows 8 prvi put objavljeni. Današnja su računala brža, snažnija i omeđu, a i Windows 11 već instalirana.

Većina Windows 8.1 ili Windows 8 uređaja neće zadovoljavati hardverske preduvjete za nadogradnju na Windows 11 jer se alternativno kompatibilni PC-jevi sa sustavom Windows 8 i 8.1 mogu nadograditi na Windows 10 kupnjom i instalacijom pune verzije softvera. Prije ulaganja u Windows 10 nadogradnju, imajte na umu da će Windows 10 podrška završiti 14. listopada 2025. 

Pomoć za pronalaženje novog PC-ja koji odgovara vašim potrebama i proračunu potražite u člancima Pomoć pri odabiru PC-ja i Otkrijte prednosti novog PC-ja sa sustavom Windows.

Ako ste kupili novi pc Windows 11 ili Windows 10, ali vam je potrebna pomoć pri prijenosu datoteka, pročitajte članak Priprema za nadogradnju na Windows 11 ili Premještanje na Windows 10 PC.

Vidi također

Završetak podrške za Windows 7 i Windows 8.1

Microsoftov pravilnik o životnom ciklusu

O sustavu Office: koju verziju sustava Office koristim?

Koju verziju operacijskog sustava Windows koristim?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Uključite se u raspravu
Pitajte zajednicu
Traženje podrške
Obratite nam se

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Koliko ste zadovoljni jezičnom kvalitetom?
Što je utjecalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×