Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Povezane teme
×

Ako prvi put instalirate aplikaciju Office najprije morate poduzeti neke korake za postavljanje. Proširite odjeljak dodatne informacije u nastavku.

No ako ponovno instalirate Office, a već ste iskoristili ključ proizvoda i imate račun povezan s programom Office, idite na odjeljak prijava da biste preuzeli Office.

Instalacija Office prvi put

Neki Office 2019,Office 2016 i Office 2013 isporučuju s ključem proizvoda. Ako je to učinio vaš, Office prvi put instalirajte, prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoftova računa i unesite ključ proizvoda na office.com/setup. Iskorištavanje ključa ono je što povezuje vaš račun s Office tako da to morate učiniti samo jedanput. Već ste to učinili? U nastavku odaberite karticu za verziju koju pokušavate instalirati.

Ponovna Office

Ako Office izvorno bio predinstaliran i morate ga ponovno instalirati na istom uređaju ili na novom uređaju, već biste trebali imati Microsoftov račun povezan s vašim primjerkom Office. To je račun koji ćete koristiti za instalaciju Office prema uputama u nastavku. Ako najprije morate deinstalirati Office, pročitajte članak Deinstalacija sustava Office s PC-ja ili Deinstalacija sustava Office za Mac.

Napomena: Koraci za instalaciju verzija programa Office Professional Plus, Office Standard 2019, 2016 ili 2013 ili samostalne aplikacije kao što su Word ili Project mogu se razlikovati ako ste Office office instalirali putem jednog od sljedećih načina:

Microsoft Workplace Discount Program(ranije poznato pod nazivom Home Use Program): Ako ste kupili Office za osobnu upotrebu putem tvrtke, pročitajte članak Instalacija sustava Office putem programa popusta na radno mjesto.
Verzije s količinskim licenciranjem: ako radite u tvrtki ili ustanovi koja upravlja instalacijama, možda ćete morati razgovarati s IT odjelom. Neke tvrtke ili ustanove imaju različite načine instalacije Office na više uređaja.
Prodavač treće strane: kupili ste Office od treće strane i imate problema s ključem proizvoda.

Prijavite se da biste preuzeli Office

 1. Idite na nadzornu ploču Microsoftova računa i ako još niste prijavljeni, odaberite Prijava.

 2. Prijavite se pomoću Microsoftova računa koji ste povezali s ovom verzijom Office.

  Zaboravili ste pojedinosti o računu? Pogledajte Zaboravio sam račun koji upotrebljavam za Office.

 3. Pri vrhu stranice odaberite Servisi i pretplate, a zatim na toj stranici pronađite Office koji želite instalirati i odaberite Instaliraj.

  Da biste Office na nekom drugom jeziku ili instalirali 64-bitnu verziju, odaberite vezu Ostale mogućnosti. Odaberite jezik i verziju sa željenim brojem bitova, a zatim odaberite Instalacija.

Sada ste spremni za instalaciju Office. U nastavku odaberite karticu za verziju koju pokušavate instalirati.

Instalacija Office 2019 ili 2016 na PC

Zapamtite da je jednokratna kupnja verzije Officelicencirana samo za jednu instalaciju.

 1. Ovisno o pregledniku, odaberitePokreni (u pregledniku Edge ili Internet Explorer), Postavi (u pregledniku Chrome) ili Spremi datoteku (u pregledniku Firefox).

  Ako vam se prikaže upit kontrole korisničkih računa u kojem piše: Želite li ovoj aplikaciji dopustiti unošenje promjena na uređaju? odaberiteDa.

  Instalacija će započeti.

  Prozor koji prikazuje tijek instalacije sustava Office

 2. Instalacija je dovršena kada vam se prikaže izraz "Gotovi ste! i reproducira se animacija koja pokazuje gdje se na računalu nalaze aplikacije sustava Office. Slijedite upute u prozoru, primjerice kliknite Start > Sve aplikacije da biste vidjeli gdje se aplikacije nalaze i odaberite Zatvori.

  Slijedite upute u prozoru da biste pronašli Office aplikacije. Ovisno o verziji programa Windows, odaberite Start , a zatim se pomaknite da biste pronašli aplikaciju koju želite otvoriti, npr. Excel ili Word ili upišite naziv aplikacije u okvir za pretraživanje.

  Office je sada instaliran. Odaberite Zatvori

Problemi prilikom instalacije ili prijave?

Ako ne možete instalirati sustav Office pomoć potražite u članku Otklanjanje poteškoća s instalacijom sustava Office.

Aktivacija Office

 1. Odmah počnite Office aplikaciju tako da otvorite bilo koju aplikaciju kao što su Word ili Excel. Ne možete pronaći Office nakon instalacije?

  U većini slučajeva Office kada pokrenete aplikaciju i nakon što prihvatite licencne odredbe tako da odaberete Prihvati.

 2. Office se može aktivirati i automatski. No ovisno o vašem proizvodu mogli biste vidjeti čarobnjaka za aktivaciju sustava Microsoft Office. U tom slučaju slijedite upute da biste aktivirali Office.

  Prikazat će se čarobnjak za aktivaciju sustava Microsoft Office

  Ako vam je potrebna pomoć s aktivacijom, pročitajte članak Aktivacija sustava Office.

Instalacija Office 2013 na PC

 1. Kako biste pokrenuli instalaciju (ovisi o pregledniku), kliknite na Pokreni (u pregledniku Edge ili Internet Explorer), Postavljanje (u pregledniku Chrome) ili Spremi datoteku (u pregledniku Firefox).

 2. Kada se prikaže "Spremni ste", odaberite Gotovo.

  Snimka zaslona "Spremni ste" i gumba "Sve je spremno" označavaju da je dovršena instalacija sustava Office
 3. Odmah počnite Office aplikaciju tako da otvorite bilo koju aplikaciju kao što su Word ili Excel. U većini slučajeva Office kada pokrenete aplikaciju i nakon što kliknete Prihvati da biste prihvatili licencni ugovor za Microsoft Office.

  Savjet: Ako ste dovršili instalaciju i ne možete pronaći Office na računalu, pročitajte članak Pronalaženje aplikacija sustava Office.

 4. Office se može automatski aktivirati kada prvi put otvorite Word, npr. Word aplikaciju. Ako ne vidite čarobnjak za aktivaciju sustava Microsoft Office, slijedite upute da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć s aktivacijom, pročitajte članak Aktivacija sustava Office čarobnjakom za aktivaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Uključite se u raspravu

PITAJTE ZAJEDNICU >

Traženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Koliko ste zadovoljni jezičnom kvalitetom?
Što je utjecalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×