Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Povezane teme
×
Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Evo nekoliko načina za pronalaženje i otvaranje aplikacija sustava Office putem početnog zaslona i programske trake u sustavima Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 i Windows 7:

Koristite Mac? Ako tražite način sidrišta aplikacije Office za Mac, pročitajte dodavanje ikone aplikacije Office za Mac na sidrište.

Napomene: 

 • Ako u sustavu Windows 10 na popisu Sve aplikacije imate više od 512 aplikacija, prečaci na aplikacije možda vam se neće prikazivati na popisu na izborniku Start ni prilikom pretraživanja.

 • Taj je problem riješen ažuriranjem sustava Windows 10 iz studenog, koje će se automatski preuzeti i instalirati kad bude dostupno. Ako još nemate ažuriranje, u ovim najčešćim pitanjima potražite način ručnog traženja ažuriranja.

 • Ako ne možete instalirati ažuriranje za Windows 10 studeni ili dok čekate da instalirate ažuriranje, pomoću tog zaobilaznog rješenja možete pronaći aplikacije: aplikacije Office nedostajuu aplikaciji Sve aplikacije na servisu Windows 10 .

Pogledajte videozapis ili slijedite korake u nastavku da biste saznali kako pronaći ostale aplikacije sustava Office u sustavu Windows 10.

zamjenski tekst
 • Odaberite Start, a zatim počnite upisivati naziv aplikacije, npr. Word ili Excel. Pretraživanje će se automatski otvoriti prilikom upisa. U rezultatima pretraživanja kliknite željenu aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Snimka zaslona s pretraživanjem aplikacije u Windows 10 pretraživanju
 • U Microsoft 365, Office 2021, Office 2019 ili Office 2016 odaberite Start i pomaknite se do naziva aplikacije Office, npr. Excel.

  Da biste Office 2013, odaberite Start i pomaknite se do grupe Microsoft Office 2013.

Savjet: Da biste aplikacije sustava Office otvarali brže, prikvačite ih na početni zaslon ili programsku traku na radnoj površini. Desnom tipkom miša kliknite naziv aplikacije, a zatim odaberite Prikvači na početni zaslon ili Prikvači na programsku traku.

Snimka zaslona na kojoj se prikazuje kako prikvačiti aplikaciju na izbornik Start

Ako i dalje ne pronalazite prečace za Office, provedite popravak putem interneta za Office. Pogledajte popravak Office aplikacije.

Pogledajte videozapis ili slijedite korake u nastavku da biste saznali kako pronaći ostale aplikacije sustava Office u sustavu Windows 8.

zamjenski tekst
 • Na početnom zaslonu počnite upisivati naziv aplikacije, npr. Word ili Excel. Pretraživanje će se automatski otvoriti prilikom upisa. U rezultatima pretraživanja kliknite željenu aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Važno: Aplikacije sustava Office nećete pronaći traženjem po ključnoj riječi "Office", već morate tražiti svaku aplikaciju po vlastitome nazivu.

  Upišite naziv aplikacije u okvir za pretraživanje

 • Prijeđite prstom prema gore ili odaberite strelicu pri dnu početnog zaslona da bi vam se prikazao popis svih aplikacija.

  U donjem lijevom kutu zaslona kliknite strelicu

  Možda ćete se morati pomaknuti ulijevo ili udesno da biste vidjeli grupu sustava Microsoft Office.

  Pronalaženje aplikacije sustava Office prema nazivu

Savjeti: 

 • Da biste aplikacije sustava Office otvarali brže, prikvačite ih na početni zaslon ili programsku traku na radnoj površini. Desnom tipkom miša kliknite naziv aplikacije, a zatim odaberite Prikvači na početni zaslon ili Prikvači na programsku traku.

 • Da biste brže prikvačili aplikacije na programsku traku, možete koristiti i sljedeći alat za uklanjanje poteškoća s prikvačivanjem programa sustava Microsoft Office na programsku traku. Samo kliknite vezu na alat za otklanjanje poteškoća, zatim Otvori pa slijedite upute u alatu.

Prikvači na početni zaslon

Ako i dalje ne možete pronaći prečace Office, izvršite mrežni popravak Office kao što je prikazano u Office aplikaciji.

Ako ne možete pronaći Office nakon osvježavanja sustava Windows 8 ili Windows 8.1, možda je uklonjen.

Da biste ponovno instalirali Office, odaberite verziju koju želite instalirati pa pratite odgovarajuće upute.

Microsoft 365
Office 2021
Office 2019
Office 2016
Office 2013

 • Odaberite Start, a zatim u okvir Pretraži programe i datoteke upišite naziv aplikacije, kao što je Word ili Excel. U rezultatima pretraživanja kliknite željenu aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Search for Office apps in Windows 7

 • Odaberite Start > Svi programi da biste vidjeli popis svih aplikacija.

  Search for Office apps using All Programs in Windows 7

  Možda ćete se morati pomaknuti prema dolje da biste vidjeli grupu sustava Microsoft Office.

  Office 2013 group under All Programs in Windows 7

Savjet: Da biste aplikacije sustava Office otvarali brže, prikvačite ih na početni izbornik ili programsku traku na radnoj površini. Desnom tipkom miša kliknite naziv aplikacije, a zatim odaberite Prikvači na izbornik Start ili Prikvači na programsku traku.

Pin Office app to Start menu or taskbar in Windows 7
 

Ako i dalje ne možete pronaći prečace Office, izvršite mrežni popravak Office kao što je prikazano u Office aplikaciji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Uključite se u raspravu
Pitajte zajednicu
Traženje podrške
Obratite nam se

Jesu li vam ove informacije bile korisne?

Koliko ste zadovoljni jezičnom kvalitetom?
Što je utjecalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×